Rosita von Feilitzen

Rosita von Feilitzen

Grundare & Rekryterare

Rosita von Feilitzen är grundare och ägare till von Feilitzen & Partners, hon är även delägare och ansvarig för Synk Juridik.

 

Frågor till Rosita von Feilitzen


Varför valde du att börja med att jobba med rekrytering?

– Jag utbildade mig till jurist vid Stockholms universitet och när jag började min karriär så arbetade jag fem år som tf lektor vid Stockholms universitet för att gå vidare till att arbeta som bolagsjurist på en av Sveriges största hotell kedjor. 2001 blev jag tillfrågad om jag ville vara med och utveckla en nystartad avdelning specialiserad på rekrytering av jurister. Eftersom jag tycker om möten med människor och redan hade ett stort kontaktnät med jurister och blivande jurister tyckte jag att upplägget lät spännande och valde att tacka ja till tjänsten som rekryteringskonsult/konsultchef av ett rekryteringsbolag.

Var jobbet som du trodde?

– Både ja och nej. Mycket var som jag trodde, jag visste hur
processen gick till. Att hitta en jurist med tio års erfarenhet av fastighetsrätt som dessutom kan tänka sig byta arbetsgivare är svårare än det låter. Men efter ha genomfört flera hundra rekryteringar är det just det som är spännande – att hitta rätt matchning med rätt kandidat till rätt företag där båda parter utvecklas.

Vad är bakgrunden till din framgång?

– Tack vare ett givande samarbete med framgångsrika företag, byråer och organisationer, berikande utbyte med duktiga samarbetspartners och lärorika kontakter med tusentals kandidater har vi kunnat bygga upp en nära nog unik erfarenhet av juristrekrytering och cv-databas.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag utmanas varje dag att hitta rätt kompetensprofil till den tjänst som vi ska tillsätta. För oss är det viktigt att det är en utveckling för både företag och kandidat, det vill säga att företaget får den kandidat som utvecklar deras organisation, samtidigt som det finns en karriärutveckling för individen.

Rosita är certifierad på följande testverktyg, Master Person Analys, Matrigma, BasIQ, Ravens Matriser och Bedömning av Kritiskt Tänkande.

rosita@vonfeilitzen.se

+46 73 540 57 07

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor