Jobb: Securitas AB söker Bolagsjurist till divisionen Security Services Europe

Titel Securitas AB söker Bolagsjurist till divisionen Security Services Europe
Jobbinformation

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. I 54 länder i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien, från små butiker till flygplatser, gör våra 330 000 medarbetare skillnad. Besök gärna hemsidan för mer information om Securitas www.securitas.com

Securitas AB söker Bolagsjurist till divisionen Security Services Europe med placering på huvudkontoret i Stockholm

Vi söker en bolagsjurist till Securitas europeiska division Security Services Europe (SSE) med placering på Securitas huvudkontor på Kungsholmen. Du kommer att rapportera till divisionens chefsjurist som är placerad på huvudkontoret. Divisionens juristavdelning består idag av fyra jurister varav tre är placerade i Bryssel och en i Stockholm och positionen är ny inom divisionen. SSE har över 100 000 anställda i 25 länder och den legala organisationen omfattar över 30 lokalt anställda bolagsjurister. På koncernjuristavdelningen på Securitas huvudkontor arbetar idag fyra jurister och en paralegal.

SSE’s juristavdelning hanterar alla typer av legala frågor som förekommer i ett internationellt börsnoterat företag och som berör den europeiska verksamheten. Du kommer att arbeta nära den affärsdrivande verksamheten och tyngdpunkten kommer att ligga på kommersiella kontraktsfrågor i olika former, tvisthantering och andra riskrelaterade ärenden, support till lokala jurister och lokal organisation, stöd och utbildning av verksamheten i compliance och regulatoriska frågor, revision och uppföljning, bolagsrättsliga frågor samt att ge råd och service till organisationen och hantera löpande juridiska frågor. Securitas har ett stort kontaktnät av externa jurister på advokatbyråer runt om i Europa och världen och SSE hanterar också företagsförvärv i Europa. En väsentlig del av tjänsten består i att arbeta med Securitas multinationella kontrakt för större kunder i Europa och att stötta affärsfunktionen med att granska, skriva och förhandla kommersiella avtal. Du kommer att arbeta i nära samarbete såväl med divisionens övriga jurister som med lokala interna och externa jurister.

Vi söker nu en affärsorienterad bolagsjurist med minst 4-5 års erfarenhet från välrenommerad advokatbyrå och/ eller internationellt bolag. Utöver goda betyg från juristutbildningen och utmärkta juridiska kunskaper och gott omdöme krävs stark integritet och diplomati, god kommersiell förståelse liksom mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du bör ha erfarenhet av att skriva, granska och förhandla kommersiella avtal i ett internationellt sammanhang. Du bör tycka om att ge service, vara prestigelös och ha god samarbetsförmåga men också vara van vid att arbeta självständigt och ha god initiativförmåga. Du bör också vara stresstålig och ha en förmåga att jobba effektivt i en snabbrörlig, mångkulturell internationell miljö. Koncernspråket är engelska, varför mycket höga krav ställs på effektiv kommunikation på detta språk. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet från att arbeta med avtal inom common law system samt av företagsförvärv.

Arbetet kommer tidvis att innebära resor, framförallt inom Europa.

Läs mer om tjänsten på www.vonfeilitzen.se eller kontakta Rosita von Feilitzen, von Feilitzen & Partners, på telefon 073-540 57 07, som vi arbetar med i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan på engelska med CV, brev, betyg och intyg till: rosita@vonfeilitzen.se Urvalsprocessen sker löpande varför du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15 november 2017.

Ansök nu