Jobb: Jurist till SBAB

Titel Jurist till SBAB
Plats Solna
Jobbinformation

Jurist till SBAB i Stockholm

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Vi utökar nu vår Juristavdelning med ytterligare en jurist placerad på vårt kontor i Solna. Arbetet innebär att som ansvarig jurist arbeta tillsammans med vårt affärsområde Företag & Bostadsrättsföreningar i samband med utlåning till framförallt företag, med inriktning på fastighetsrelaterade affärer. Arbetet är mycket självständigt och innebär bl.a. att i nära samarbete med affärsansvariga granska strukturer, skriva och förhandla låneavtal, granska och sätta säkerheter på plats samt ansvara för annan dokumentation i samband med lånetransaktioner. Arbetet innebär stora möjligheter att bidra till att utveckla SBAB:s affär. Därutöver innebär arbetet att vid behov arbeta med andra varierande juridiska frågor inom SBAB. Rollen innehåller även allmän affärs- och bolagsjuridik samt juridisk rådgivning till affärsverksamheten.

Arbetet på vår juristavdelning innebär det att du ofta kommer att stå i händelsernas centrum och ha många kontaktytor både internt och externt där du uppmuntras att vara en del av SBAB:s spännande utveckling.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en jurist med minst fem års erfarenhet av att upprätta och förhandla låneavtal i samband med fastighetsfinansiering och som har goda kunskaper inom kredit-, pant, bank- och associationsrätt. Som person har du lätt för att samarbeta, ett prestigelöst och enkelt förhållningssätt samt delar gärna med dig av din kompetens. Du har självklart en hög integritet och en mycket god kommunikativ förmåga, där du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Självklart är du affärsmässigt inriktad, handlingskraftig och har en positiv attityd.

Vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Är du intresserad? Eller känner du någon som skulle passa?

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. För mer information kontakta rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan med CV, personligt brev till rosita@vonfeilitzen.se snarast. Behandling av inkomna ansökningar och urval sker löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Ansök nu