Jobb: HSB Bostad söker en Bolagsjurist

Titel HSB Bostad söker en Bolagsjurist
Plats Stockholm
Jobbinformation

 HSB Bostad AB är ett byggbolag som ägs av 4 regionala HSB föreningar och har till uppgift att producera bostäder i Stockholms län. Bolaget har en markportfölj innehållande byggrätter för att bygga cirka 5000 nya bostäder inom de närmaste åren. Bolaget byggstartar ca 700 bostäder om året, omsätter 2 miljarder kronor och arbetar med hela nyproduktionsprocessen från markförvärv, projektutveckling, produktion och försäljning till eftermarknad. HSB Bostad har ca 110 anställda. Vi sitter i nyrenoverade lokaler centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

HSB Bostad söker en Bolagsjurist

Vi söker en Bolagsjurist som vill vara med och utveckla och driva viktiga frågor för HSB Bostad.

Arbetsbeskrivning

Bolagsjuristen har i huvudsak en konsultativ roll och arbetar självständigt med att aktivt driva ärenden och projekt samt initiera utveckling av våra arbetsprocesser.

Arbetet är varierande och består huvudsakligen av;

  • Löpande entreprenadrättslig konsultation och juridiska frågeställningar.
  • Juridiskt biträde till försäljningsavdelning inom bolaget.
  • Entreprenadrättsliga tvister utom och i domstol. För tvister av mer komplex karaktär anlitas externt juridiskt biträde.
  • Biträda ekonomichefen och bolagets övriga befattningshavare i försäkringsjuridiska frågeställningar.
  • I förekommande fall representera bolaget i HSBs nyproduktionsnätverks entreprenadgrupp.
  • Övriga inom bolaget förekommande juridiska ärenden inom bostads-, fastighets- och exploateringsjuridik samt bolagsrätt.

Bolagsjuristens huvudsakliga uppdragsgivare är samtliga interna affärsområden/avdelningar. Samarbeten inom HSB med övriga bolag/föreningar och HSB juristfunktionen sker kontinuerligt.

Tjänsten ingår i Vd staben, med stabs- och marknadschefen som närmaste chef.

Kompetensprofil

Vi söker dig som är jur kand med minst 5 års erfarenhet från advokatbyrå eller bolag samt från bygg- och/eller fastighetsbranschen. Du har goda kunskaper i entreprenadjuridik och av att driva processer samt ett genuint intresse för branschfrågor inom bygg och fastighet. Du har erfarenhet av arbete i domstol och är tingsmeriterad. Andra rättsområden som är viktiga med kunskap och erfarenhet inom är bostads-, fastighets- och exploateringsjuridik samt bolagsjuridiska frågor.

Du är trygg och kunnig din roll som rådgivare och tycker om att ge service. För att trivas hos oss krävs att du är självgående, strukturerad, ansvarstagande och har förmåga att leverera under tidspress. Som person är du engagerad, drivande och en god kommunikatör både muntligt och skriftligt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett välmående växande företag som sätter sina medarbetare i främsta rummet och månar om balans i livet. Detta avspeglas i de förmåner och den attraktiva personalpolitik som genomsyrar bolaget. Nöjda medarbetare är väl rustade att möta kunden på bästa sätt. Kanske är det en bidragande orsak till att HSB Bostad vann 2016 års NKI-undersökning bland alla bostadsproduktionsbolag i hela Sverige. Våra kärnvärderingar Engagemang Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan (ETHOS) är väl förankrade i organisationen och vägleder oss i vårt förhållningssätt till våra kollegor, kunder och samarbetspartners.

Kontakt

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. För mer information är du välkommen att kontakta Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg samt intyg av relevans för tjänsten till rosita@vonfeilitzen.se snarast om du tycker att beskrivningen stämmer in på dig, dock senast 18 mars 2018. Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan.

Ansök nu