Jobb: Chef regelefterlevnad till Swedsec

Titel Chef regelefterlevnad till Swedsec
Plats Stockholm
Jobbinformation

SwedSec Licensiering AB arbetar för höga kunskaper, regelefterlevnad och god etik hos anställda på finans­marknaden. Detta görs genom licensiering baserat på kunskapskrav och tester samt genom ett disciplinärt förfarande vid regelöverträdelser. 178 företag är anslutna till SwedSec och över 22 000 av deras anställda är aktiva licenshavare. SwedSec bildades 2001 och ägs av Svenska Fondhandlareföreningen. För mer information se, www.swedsec.se

SwedSec är en snabbfotad organisation med många kontaktytor mot finansmarknaden. SwedSecs lokaler ligger centralt på Blasieholmen i Stockholm. SwedSec söker:

Chef regelefterlevnad

Som chef regelefterlevnad arbetar du framförallt med SwedSecs disciplinära förfarande. Du ansvarar bland annat för disciplinärendenas beredning, upprättar förslag till beslut, är föredragande i disciplinutskottet och i förekommande fall i disciplinnämnden. En junior jurist ska anställas som bistår i arbetet med disciplinärenden, pressmeddelanden och rapporterar till dig. Vidare finns en dedikerad assistent som sköter mycket av det administrativa arbetet, såsom kommunikation av handlingar och expediering av beslut.

Vidare ingår i rollen som chef regelefterlevnad att fortlöpande informera om SwedSecs disciplinära förfarande i direkta möten med anslutna företag men även via SwedSecs andra kommunikationskanaler som t.ex. nyhetsbrev.

I arbetet ingår även att bidra till utvecklingen av SwedSecs regelverk och verksamheten i övrigt, främst avseende det disciplinära förfarandet.

I rollen som chef regelefterlevnad rapporterar du direkt till VD.

Erfarenhet:

  • Juridisk examen
  • Domstolserfarenhet
  • Minst tio års arbetslivserfarenhet
  • God kunskap om regelverken på finansmarknaden

Personliga egenskaper:

  • Hög integritet
  • Noggrann och strukturerad
  • Stark egen drivkraft och engagemang
  • Kommunikativ – mycket god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev och betyg och intyg till: rosita@vonfeilitzen.se så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2017. Om du har några frågor kan du även kontakta Rosita på 073-540 5707. Urval sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

 

Ansök nu